Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g2247g607kcal29.2g107.9g4.5g38.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g63g65kcal5g10.3g0.4g1.3g
Rypsiöljy 121g1073kcal0g0g121.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton63g13kcal0.2g1g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 49g151kcal4.7g6.7g11.6g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 90g308kcal9.2g62.9g1.1g3.1g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 360g943kcal25.6g176.9g11.6g9g
Emmental juustoraaste valio337g1315kcal97.7g0g101.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6660g8950kcal343.2g731.4g503.2g105g
Valittu annoskoko3330g4475kcal171.6g365.7g251.6g52.5g
Annoskoko puolitettuna1665g2238kcal85.8g182.9g125.8g26.3g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106877