Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g1543g1851kcal323.9g0g61.7g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g1122g606kcal84.1g10.1g23.6g4.5g
Voi 70g509kcal0.8g0.3g57g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.1g49.1g0.8g2.5g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)351g298kcal3.5g12.3g24.5g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton21g4.4kcal0.1g0.3g0g0g
Tilli, tuore 140g42kcal5.2g1.3g1.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6664g7192kcal849.4g169.2g337.4g19.8g
Valittu annoskoko3332g3596kcal424.7g84.6g168.7g9.9g
Annoskoko puolitettuna1666g1798kcal212.4g42.3g84.4g5g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450