Kermainen bulgurimaksa-risotto

Käsittele maksa ja pilko sopivan pieniksi paloiksi, ruskista pannulla kauniin väriseksi ja kypsäksi sekä mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lisää tilkka öljyä ja sulata siihen kasvisliemikuutio, lisää pilkotut ja sulat kasvikset sekaan.

Kun olet hetken näitä kuumentanut, lisää kerma ja mausta sopivaksi mm. suolalla ja pippurilla.

Käännä levy pienelle, lisää bulgurivehnä ja sekoita se kermaan niin, että kerma peittää ihan kaikki mitä pannulta löytyy ja laita kansi päälle, anna hautua n. 15-20 minuuttia välillä sekottaen tai kunnes bulguri on kypsää.

Nam!

Huom! Bulgurin voi vaihtaa myös riisiin tai tattarisuurimoihin!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 594 grammaa

Zigzag
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maksa naudan 75g98kcal13.8g4.4g2.8g0g
Rypsiöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Parsakaali pakaste Rainbow75g15kcal2.3g1.5g0g1.9g
Kukkakaali, pakaste, Apetit75g13kcal1.2g1.7g0.2g1.4g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)75g64kcal0.8g2.6g5.3g0g
Bulgur-vehnä (Gogreen), annos 40g28g98kcal3.7g18.9g0.6g1.7g
Kasvisliemikuutio 2.1g6.3kcal0.2g0.3g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana668g655kcal44g58.8g26.4g10g
Valittu annoskoko334g328kcal22g29.4g13.2g5g
Annoskoko puolitettuna167g164kcal11g14.7g6.6g2.5g
Arvot/100g100g98kcal6.6g8.8g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135097