Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 13g43kcal0.1g10.6g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Tankoparsa, vihreä109g13kcal1.4g1.3g0.2g3.8g
Parsa 109g17kcal1.4g1.3g0.2g1.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Miniluumutomaatti, annos 250g55g11kcal0.3g1.8g0.2g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Ruohosipuli, tuore22g5.9kcal0.3g0.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana669g233kcal7.6g34g5.8g12.2g
Valittu annoskoko334g117kcal3.8g17g2.9g6.1g
Annoskoko puolitettuna167g58kcal1.9g8.5g1.5g3.1g
Arvot/100g100g35kcal1.1g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346