Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 94g26kcal1.1g3.8g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)35g11kcal0.6g1.6g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g13g13kcal0.6g2.2g0g0.6g
Chili paprika punainen3.8g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Persilja0.9g0.1kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen19g4.8kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.9g5.3kcal0.2g0.2g0.5g0g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)2.8g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 19g5.7kcal0.2g1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana669g167kcal6.6g26.4g1.8g8.6g
Valittu annoskoko335g83kcal3.3g13.2g0.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna167g42kcal1.7g6.6g0.5g2.2g
Arvot/100g100g25kcal1g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990