Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)905g299kcal29.9g44.3g0g0g
Tuore hiiva91g62kcal13.9g0.3g0.5g11.7g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g905g3167kcal126.7g506.7g67.9g90.5g
Juokseva hunaja 250g91g290kcal0.9g70.6g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1267g4434kcal152g899.4g26.6g38g
Voi 91g656kcal1.1g0.4g73.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6696g17814kcal649g3043.4g337.2g280.4g
Valittu annoskoko3348g8907kcal324.5g1521.7g168.6g140.2g
Annoskoko puolitettuna1674g4454kcal162.3g760.9g84.3g70.1g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.4g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440