Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g72g111kcal10g1.8g7.1g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 51g39kcal1g7.9g0.1g0.5g
Porkkana, tuore37g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Selleri, annos 50g5.1g0.7kcal0.1g0.2g0g0g
Lanttu 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Palsternakka 1.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Purjosipuli 1g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja 2g0.6kcal0g0g0g0.2g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g2.9g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 153g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana671g336kcal23g25.6g15g4g
Valittu annoskoko335g168kcal11.5g12.8g7.5g2g
Annoskoko puolitettuna168g84kcal5.8g6.4g3.8g1g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915