Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.9g8.1kcal0.3g0.2g0.7g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g1.7g0.1kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%61g104kcal12.2g0g6.1g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g44g15kcal0.7g2.9g0.1g0.4g
Porkkana 18g5.7kcal0.1g1g0g0.4g
Selleri, annos 50g18g2.4kcal0.2g0.5g0g0g
Palsternakka 18g11kcal0.1g2.1g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)18g5.2kcal0.2g1g0g0.2g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Sokeri 1.7g7.1kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana672g395kcal28.4g21.2g21g4.4g
Valittu annoskoko336g197kcal14.2g10.6g10.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna168g99kcal7.1g5.3g5.3g1.1g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774