Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis122g510kcal8.7g76.5g19.4g4.9g
Margariini 40%, keskiarvo 11g41kcal0g0.2g4.4g0g
Sitruuna kuorittu 36g15kcal0.2g0.8g0.4g1g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 9g30kcal0g7.3g0g0.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g32g12kcal2.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana675g1527kcal23.4g246g48.4g12g
Valittu annoskoko337g764kcal11.7g123g24.2g6g
Annoskoko puolitettuna169g382kcal5.9g61.5g12.1g3g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100240