Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 30g6.9kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Juuriselleri 15g4.7kcal0.2g0.7g0g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.5g41kcal0g0g4.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka11g8.6kcal0.4g2g0.1g0.1g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste60g59kcal10.8g0g1.6g0g
Katkarapu pienet (pirkka)27g18kcal4g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)38g39kcal6.4g0.6g1g0g
Valkoviini kuiva 15g10kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana675g383kcal45.2g10g15g3g
Valittu annoskoko338g192kcal22.6g5g7.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna169g96kcal11.3g2.5g3.8g0.8g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156