Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 464g662kcal58g1.4g47.6g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g100g317kcal19g13g21g0g
Vehnäjauho, sunnuntai116g406kcal13.9g82.4g2.4g3.5g
Perunajauho 1dl=70g136g456kcal0.1g111.5g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike1052g1683kcal50.5g168.3g94.7g2.1g
Sokeri 272g1104kcal0g271.7g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)96g442kcal11.5g48g23g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1000g650kcal110g42g3g0g
Liivatelehti, gelatiini44g154kcal37.7g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g68g355kcal4.4g27.7g26.5g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6752g12484kcal611g1538g436.4g14.8g
Valittu annoskoko3376g6242kcal305.5g769g218.2g7.4g
Annoskoko puolitettuna1688g3121kcal152.8g384.5g109.1g3.7g
Arvot/100g100g185kcal9g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106205