Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g1.1g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 137g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)13g13kcal2.3g0.1g0.5g0.4g
Poronkäristys, lapin liha 240g45g69kcal8.6g0g3.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 32g25kcal0.6g5g0.1g0.3g
Sipuli 38g12kcal0.5g1.8g0.1g0.7g
Palsternakka 10g6.2kcal0g1.2g0g0.4g
Juuriselleri 8.8g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Porkkana 35g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Lanttu 17g5kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana677g292kcal25.4g23g8.2g6.6g
Valittu annoskoko338g146kcal12.7g11.5g4.1g3.3g
Annoskoko puolitettuna169g73kcal6.4g5.8g2.1g1.7g
Arvot/100g100g43kcal3.8g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272