Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Kesäkurpitsa zucchini 61g11kcal0.3g1.5g0.2g0.4g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 14g39kcal0.3g0.4g3.9g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 27g36kcal2.3g4.8g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana677g246kcal7.6g24g11.4g7.6g
Valittu annoskoko339g123kcal3.8g12g5.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna169g61kcal1.9g6g2.9g1.9g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.5g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906