Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)84g16kcal1.2g1.6g0.4g2.1g
Kukkakaali 34g8.1kcal0.6g0.7g0.1g0.8g
Jauheliha, sika-nauta 113g249kcal19.7g0g19.1g0g
Pekoni rasvainen 24g90kcal2.9g0g8.8g0g
Sinappi 9g12kcal0.4g1.3g0.5g0.2g
Oliiviöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 28g93kcal0.6g0.8g9.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g14g21kcal2.2g0.1g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana677g1126kcal55.8g11.4g95.4g7g
Valittu annoskoko339g563kcal27.9g5.7g47.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna169g281kcal14g2.9g23.9g1.8g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178