Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1995g421kcal23.9g67.8g4g41.9g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 798g1056kcal21g25.5g95.8g0g
Dijonsinappi, Maille, Original60g42kcal2.4g4.8g1.8g1.8g
Ruohosipuli, tuore80g22kcal1.1g3g0.5g0.9g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g439g628kcal54.9g1.3g45.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6768g4380kcal208.4g211g295.2g93.4g
Valittu annoskoko3384g2190kcal104.2g105.5g147.6g46.7g
Annoskoko puolitettuna1692g1095kcal52.1g52.8g73.8g23.4g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447