Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai650g2275kcal78g461.5g13.7g19.5g
Sokeri 808g3278kcal0g806.8g0g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Ruokasooda 10g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten200g660kcal47g90g42g22g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 330g471kcal41.3g1g33.8g0g
Tomusokeri 1dl=60g500g2000kcal0g500g0g0g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen90g30kcal3g4.4g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g100g480kcal3.3g66g22g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6775g21083kcal350.2g3881.2g515.6g93g
Valittu annoskoko3388g10542kcal175.1g1940.6g257.8g46.5g
Annoskoko puolitettuna1694g5271kcal87.6g970.3g128.9g23.3g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367135