Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g156g31kcal6.3g6.1g0.2g0g
Hirvenliha, 100g125g140kcal26.4g0g3.8g0g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 6.3g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g4.7g16kcal0.6g3.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana678g413kcal68.8g24.8g8.4g2.6g
Valittu annoskoko339g207kcal34.4g12.4g4.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna170g103kcal17.2g6.2g2.1g0.7g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500