Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)18g58kcal2.8g9.1g1.2g2.3g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)46g162kcal5.6g29.9g2.3g2.5g
Hiivaleipävehnäjauho 65g212kcal7.9g38.6g1.8g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana678g1169kcal36.4g165g38g21.2g
Valittu annoskoko339g585kcal18.2g82.5g19g10.6g
Annoskoko puolitettuna170g292kcal9.1g41.3g9.5g5.3g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138