Jauhelihasapuska

Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa

Cilly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%94g121kcal19.5g0g4.7g0g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi1.9g5.1kcal0.1g1g0.1g0g
Keittojuures, Pirkka75g19kcal0.8g3.4g0.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.5g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Kukkakaali 113g27kcal2g2.5g0.3g2.6g
Persilja 11g3.1kcal0.2g0.1g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana679g407kcal45.8g18.8g14.4g8.8g
Valittu annoskoko340g204kcal22.9g9.4g7.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna170g102kcal11.5g4.7g3.6g2.2g
Arvot/100g100g60kcal6.7g2.8g2.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=72352