Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)58g204kcal8.2g32.6g4g6.4g
Vehnäjauho puolikarkea 28g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Ruisjauho kokojyväjauho 8g24kcal0.7g4.4g0.2g1.1g
Flora margariini 60, annos 10g15g79kcal0g0g8.7g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 29g8.7kcal0.8g1g0g0g
Leivinjauhe 2g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu18g22kcal1.9g0.1g1.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.5kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Fariinisokeri29g118kcal0g29.1g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)58g38kcal1.9g2.8g2g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g15g42kcal0.2g8.2g0g5.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Raparperi 58g20kcal0.4g3.2g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana679g1391kcal39g210.8g37.6g31g
Valittu annoskoko340g695kcal19.5g105.4g18.8g15.5g
Annoskoko puolitettuna170g348kcal9.8g52.7g9.4g7.8g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363219