Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 69g53kcal1.2g11g0.1g0.7g
Kukkakaali 102g25kcal1.9g2.3g0.3g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g43g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Herneet (Apetit)59g31kcal3.3g3.1g0.5g0g
Rypsiöljy 15g129kcal0g0g14.6g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g8.8g8.4kcal0.1g1.6g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g4.1g16kcal1.3g0g1.2g0g
Sinappi 4.1g5.4kcal0.2g0.6g0.2g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore15g1.5kcal0.2g0.1g0g0.1g
Rucola, lautaselinen n. 30g8.8g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä, Figaro8.8g2.7kcal0.2g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana679g579kcal17.8g45.8g34g9.6g
Valittu annoskoko340g290kcal8.9g22.9g17g4.8g
Annoskoko puolitettuna170g145kcal4.5g11.5g8.5g2.4g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.7g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056