Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)11g15kcal1.2g0g1.2g0g
Sokeri 2.1g8.6kcal0g2.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g7.8kcal0.2g1.6g0g0.1g
Perunajauho 1dl=70g2.5g8.4kcal0g2.1g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g15g24kcal1.1g2.4g1.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g131kcal5g16.8g4.6g0.4g
Valittu annoskoko34g66kcal2.5g8.4g2.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna17g33kcal1.3g4.2g1.2g0.1g
Arvot/100g100g192kcal7.3g24.6g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99179