Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 6.2g2.9kcal0g0.5g0g0.1g
Vispikerma Flora 20%7.8g17kcal0.2g0.4g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Valkuainen (100g)1.6g0.7kcal0.2g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.6g1kcal0.1g0g0.4g0g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen3.9g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g178kcal1.8g20g10.2g0.4g
Valittu annoskoko34g89kcal0.9g10g5.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna17g45kcal0.5g5g2.6g0.1g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.2g14.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147