Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai4.7g16kcal0.6g3.3g0.1g0.1g
Oivariini, 60 (100g)3.4g19kcal0g0g2.1g0g
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%4.7g14kcal1.6g0g0.8g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g5.5g3.8kcal0.6g0.1g0.1g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g3.6g5.6kcal1.2g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)3g6.6kcal0.4g0g0.6g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g5.5g6.6kcal0.2g0.3g0.5g0g
Persilja 1.4g0.4kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g144kcal9.2g7.6g8.6g0.4g
Valittu annoskoko35g72kcal4.6g3.8g4.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna17g36kcal2.3g1.9g2.2g0.1g
Arvot/100g100g208kcal13.3g11g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891