Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)12g3.8kcal0.4g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai7.6g27kcal0.9g5.4g0.2g0.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3.5g13kcal0.4g2.7g0.1g0.5g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g3.5g4.9kcal0.5g0.5g0.1g1.7g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g3.5g11kcal0.3g2.2g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g143kcal5.2g27.8g1g6g
Valittu annoskoko35g71kcal2.6g13.9g0.5g3g
Annoskoko puolitettuna17g36kcal1.3g7g0.3g1.5g
Arvot/100g100g207kcal7.5g40.3g1.4g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153