Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g56g253kcal4.3g38.3g9g2g
Voi (perinteinen meijerivoi)20g146kcal0g0g16.3g0g
Vadelma 53g22kcal0.5g2.2g0.4g2g
Maitorahka (Pirkka)78g52kcal9.4g3.1g0.2g0g
Vispikerma Flora 20%63g138kcal1.9g3.1g12.5g0g
Liivatelehti, gelatiini4.4g15kcal3.7g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g4.7g19kcal0g4g0.2g0g
Mustikka metsä- 61g27kcal0.3g3.9g0.4g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana681g1342kcal40.2g109.2g78g12g
Valittu annoskoko340g671kcal20.1g54.6g39g6g
Annoskoko puolitettuna170g336kcal10.1g27.3g19.5g3g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739