Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)1077g1358kcal118.5g3.2g97g0g
Sokeri 458g1859kcal0g457.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 525g1802kcal53.5g367.7g6.3g18.4g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.2g0g0.1g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl359g1221kcal7.2g10.8g125.7g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 718g577kcal3.1g123.3g1.2g11.6g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Sokeri 36g146kcal0g35.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g86kcal0g21.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6804g14230kcal368g2062.6g460.4g60.4g
Valittu annoskoko3402g7115kcal184g1031.3g230.2g30.2g
Annoskoko puolitettuna1701g3558kcal92g515.7g115.1g15.1g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148