Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha83g138kcal15.8g0g8.3g0g
Sipuli 23g6.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana 27g8.8kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Lehtiselleri 16g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Tomaattimurska 167g49kcal0.9g8.8g0.3g3.2g
Punaviini 25g18kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana683g447kcal35.2g23.4g17.4g9g
Valittu annoskoko341g223kcal17.6g11.7g8.7g4.5g
Annoskoko puolitettuna171g112kcal8.8g5.9g4.4g2.3g
Arvot/100g100g66kcal5.2g3.4g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216