Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 66g476kcal0.8g0.3g53.3g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)84g510kcal7.3g16g46g11g
Sokeri 80g323kcal0g79.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu68g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön19g134kcal1.5g1.7g14.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g3230kcal39.2g231.2g239.8g23.8g
Valittu annoskoko342g1615kcal19.6g115.6g119.9g11.9g
Annoskoko puolitettuna171g808kcal9.8g57.8g60g6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571