Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali83g18kcal1g2.8g0.2g1.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g83g23kcal0.5g4.9g0.2g2.1g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Vesi133g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g169kcal4.4g20.4g7.6g8.8g
Valittu annoskoko342g85kcal2.2g10.2g3.8g4.4g
Annoskoko puolitettuna171g42kcal1.1g5.1g1.9g2.2g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174