Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen28g202kcal0g0g22.4g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl70g253kcal8.4g49.8g1.5g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Sokeri 42g171kcal0g42g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 56g48kcal1.7g2.5g3.4g0g
Vadelma 112g46kcal1.1g4.6g0.9g4.2g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g1541kcal30.4g201.2g62.8g8.4g
Valittu annoskoko342g771kcal15.2g100.6g31.4g4.2g
Annoskoko puolitettuna171g385kcal7.6g50.3g15.7g2.1g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431375