Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g38g226kcal7.9g2.5g20.3g0g
Sokeri 38g153kcal0g37.6g0g0g
Voisarvi croissant 38g136kcal3g14.9g7g0.8g
Kananmuna kuoreton 12g16kcal1.4g0g1.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 4.2g12kcal0.6g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.3g0.5g1.3g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Raparperi 125g42kcal0.9g6.9g0.1g1.8g
Sokeri 14g55kcal0g13.6g0g0g
Fariinisokeri22g89kcal0g21.9g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana685g1733kcal35.6g250.4g60.4g8.4g
Valittu annoskoko343g866kcal17.8g125.2g30.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna171g433kcal8.9g62.6g15.1g2.1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759