Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 62g29kcal0.3g5.2g0.1g1.2g
Vispikerma Flora 20%78g171kcal2.3g3.9g15.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Sokeri 40g161kcal0g39.7g0g0g
Valkuainen (100g)16g6.5kcal1.5g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen31g10kcal1g1.5g0g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g104kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g16g10kcal0.5g0g3.9g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen39g281kcal0g0g31.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana685g1783kcal17.8g201.4g102.4g4.6g
Valittu annoskoko343g891kcal8.9g100.7g51.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna171g446kcal4.5g50.4g25.6g1.2g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147