Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 585g191kcal3.6g32.5g1.2g14.9g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g30kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Chili paprika punainen41g16kcal0.8g3.6g0g0g
Oliiviöljy 49g430kcal0g0g48.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g9g28kcal1g5.4g0.6g2.5g
Chilikastike original, Felix54g48kcal0.9g8.1g0.1g0g
Tomaattimurska, 1 prk720g193kcal4.3g38.1g1.4g10.1g
Linssi, punainen, Go Green360g1170kcal86.4g176.4g3.6g43.2g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 477g635kcal40.2g83.9g9.5g23.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g5576kcal283.6g722.6g131.2g196.4g
Valittu annoskoko3420g2788kcal141.8g361.3g65.6g98.2g
Annoskoko puolitettuna1710g1394kcal70.9g180.7g32.8g49.1g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822