Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 1333g1786kcal141.9g27.6g123.5g2.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl33g300kcal0g0g33.3g0g
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Vehnäjauho puolikarkea 93g320kcal9.5g65.3g1.1g3.3g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g667g200kcal6.7g40g1.3g0g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g5414kcal327.4g300g319.8g22.4g
Valittu annoskoko3420g2707kcal163.7g150g159.9g11.2g
Annoskoko puolitettuna1710g1354kcal81.9g75g80g5.6g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060