Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)230g281kcal5.1g62.6g0.7g1.8g
Maito, Kevyt958g441kcal30.7g46g14.4g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 639g659kcal22g115g6.8g18.5g
Broileri, rintafilee, nahaton 1118g1198kcal258.2g0g16.8g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g479g1725kcal134.1g9.6g129.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6848g8606kcal900.2g466.4g336.2g40.6g
Valittu annoskoko3424g4303kcal450.1g233.2g168.1g20.3g
Annoskoko puolitettuna1712g2151kcal225.1g116.6g84.1g10.2g
Arvot/100g100g126kcal13.1g6.8g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185