Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 71g24kcal2.2g3.5g0.1g0g
Hiiva 6.1g4.6kcal0.8g0.1g0g0.4g
Sokeri 19g76kcal0g18.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 128g438kcal13g89.3g1.5g4.5g
Margariini 80 % laktoositon 15g107kcal0.1g0g12.1g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 52g456kcal0.3g0.2g51.3g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana686g2584kcal35.4g308.4g132.2g9.8g
Valittu annoskoko343g1292kcal17.7g154.2g66.1g4.9g
Annoskoko puolitettuna172g646kcal8.9g77.1g33.1g2.5g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853