Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 10g33kcal0.1g8.1g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g124g408kcal13.6g81.7g2.5g13.6g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Rypsiöljy 8.3g73kcal0g0g8.3g0g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.7g3.1g12.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana687g1660kcal48.8g254g47.6g33.6g
Valittu annoskoko344g830kcal24.4g127g23.8g16.8g
Annoskoko puolitettuna172g415kcal12.2g63.5g11.9g8.4g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162