Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 135g446kcal0.7g109.1g0g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Tankoparsa, vihreä1125g135kcal14.6g13.5g2.2g39.4g
Parsa 1125g174kcal14.4g13.5g2.2g16.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g563g113kcal3.4g18.6g1.7g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g6.8g1.4kcal0g0.4g0g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Ruohosipuli, tuore225g61kcal3.1g8.5g1.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6876g2404kcal79.2g352.2g60.8g127.6g
Valittu annoskoko3438g1202kcal39.6g176.1g30.4g63.8g
Annoskoko puolitettuna1719g601kcal19.8g88.1g15.2g31.9g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346