Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g85g313kcal4.8g29.6g19.5g1.6g
Kananmuna kuoreton 25g36kcal3.2g0.1g2.6g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g35g60kcal0.9g2.1g5.3g0.2g
Mozzarella 17% (Pirkka)21g50kcal4.2g0.1g3.6g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen35g7.1kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g42g9kcal0.4g1.9g0g0.8g
Purjosipuli 28g6.5kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Ruokaöljy keskiarvo 1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen49g16kcal1.6g2.4g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g21g75kcal4.2g0.2g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana689g1172kcal40g76.8g75.4g7.4g
Valittu annoskoko344g586kcal20g38.4g37.7g3.7g
Annoskoko puolitettuna172g293kcal10g19.2g18.9g1.9g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.1g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305