Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)23g86kcal0.1g1.5g9g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32g0.5g1.6g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys28g98kcal0.2g24.5g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.6g0.1kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g84g289kcal13.6g0g25.7g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)8.4g32kcal0g0.5g3.4g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g84g31kcal7.6g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana689g1607kcal52.4g171.8g77.2g3.2g
Valittu annoskoko344g804kcal26.2g85.9g38.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna172g402kcal13.1g43g19.3g0.8g
Arvot/100g100g233kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922