Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1201g217kcal6.7g30g4.8g8.4g
Purjosipuli 400g92kcal7.2g9.6g0.8g8.4g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Vesi1601g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow5g13kcal0.5g0.5g1g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour100g300kcal3.4g4.3g30g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)100g160kcal2.7g2.7g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6880g1979kcal42.2g95.8g148.8g36g
Valittu annoskoko3440g989kcal21.1g47.9g74.4g18g
Annoskoko puolitettuna1720g495kcal10.6g24g37.2g9g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485