Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow289g1025kcal20.2g230.9g2.3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g2406g1107kcal77g115.5g36.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 96g121kcal10.6g0.3g8.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 321g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g8g0.8kcal0.1g0g0g6.8g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g321g924kcal21.5g193.7g5.5g18.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6880g6353kcal258.8g1080.8g105.2g50.8g
Valittu annoskoko3440g3177kcal129.4g540.4g52.6g25.4g
Annoskoko puolitettuna1720g1588kcal64.7g270.2g26.3g12.7g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157