Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g2.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g88g27kcal1.1g6.4g0.2g2.7g
Purjosipuli 44g10kcal0.8g1.1g0.1g0.9g
Tilli mauste11g1.9kcal0.2g0.1g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)14g18kcal1.3g0.4g1.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g44g74kcal0.9g0.7g7.5g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton3.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 137g226kcal22.9g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana691g776kcal54.4g17.8g54.6g7.8g
Valittu annoskoko346g388kcal27.2g8.9g27.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna173g194kcal13.6g4.5g13.7g2g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307