Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1349g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi30g83kcal2.7g2.1g6.8g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g18g0.9kcal0g0g0.1g0g
Paistijauheliha 10%630g1070kcal125.9g0g63g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g450g157kcal6.7g30.1g1.3g4g
Porkkana 180g59kcal1.1g10g0.4g4.6g
Selleri, annos 50g180g25kcal1.8g5.4g0g0g
Palsternakka 180g114kcal0.9g21.2g0.7g8.1g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)180g54kcal1.8g10.8g0.4g1.8g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 36g318kcal0g0g36g0g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g4066kcal290.6g221.2g218.6g44.4g
Valittu annoskoko3456g2033kcal145.3g110.6g109.3g22.2g
Annoskoko puolitettuna1728g1017kcal72.7g55.3g54.7g11.1g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774