Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen643g212kcal21.2g31.5g0g0g
Vesi161g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 23g17kcal3g0.2g0.1g1.6g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8g25kcal0.9g4.8g0.6g2.3g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)89g195kcal11.6g0.4g16.5g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki804g450kcal68.3g40.2g1.6g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g804g2734kcal40.2g603.1g4g56.3g
Omena, ulkomainen, kuorittu 917g410kcal1.7g86.4g0.9g16.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g8085kcal293.8g1533.2g47.4g153.4g
Valittu annoskoko3456g4043kcal146.9g766.6g23.7g76.7g
Annoskoko puolitettuna1728g2021kcal73.5g383.3g11.9g38.4g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273