Maailman helpoin leipä

Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää 40-asteinen vesi ja sekoita taikinaksi puuhaarukalla turhia vaivaamatta.

Taikina saa olla hieman normaalia löysempää.

Anna kohota huoneenlämmössä 16-18h.

Laita uuniin kannellinen kattila tai uunivuoka, lämmitä uuni 250 asteeseen.

Kumoa taikina kuumaan vuokaan (ei tarvitse voidella) ja paista kannen alla 30min.

Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
Kääri leipä pyyhkeeseen ja anna huilia hetken ennen syömistä.

Painosta häviää 1/4 paistamisen yhteydessä.

Leipä on todella hyvää, vanhanaikaisen makuista ja hyvin säilyvää, ei tule hiivan makuiseksi muutamassakaan päivässä.

Kova kuori ja pehmeä sydän.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1943g6667kcal198g1360.1g23.3g68g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Vesi1495g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g13334kcal396g2720.2g46.6g136g
Valittu annoskoko3456g6667kcal198g1360.1g23.3g68g
Annoskoko puolitettuna1728g3334kcal99g680.1g11.7g34g
Arvot/100g100g193kcal5.7g39.4g0.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=391508