Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%50g80kcal1.4g1.4g7.5g0g
Poronkäristys (Kylmänen)56g76kcal11.2g0.1g3.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0.1g0.1g4g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g28g7kcal0.3g1.4g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g80g48kcal1.2g10.4g0.1g0.7g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto25g70kcal4.7g0g5.5g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g2g5.2kcal0.3g0g0.4g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana692g645kcal38.4g26.8g42g2.8g
Valittu annoskoko346g322kcal19.2g13.4g21g1.4g
Annoskoko puolitettuna173g161kcal9.6g6.7g10.5g0.7g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.9g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763