Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 28g47kcal2.1g1.1g3.7g0.7g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.4g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka51g48kcal8.6g0.3g1.3g0g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Paprika punainen 42g12kcal0.4g1.9g0.2g0.8g
Ananas, omassa liemessään 40g21kcal0.2g4.5g0g0.6g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 56g24kcal1.9g2.7g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%25g74kcal8.6g0g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana693g867kcal63.6g78g30.6g7.8g
Valittu annoskoko347g434kcal31.8g39g15.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna173g217kcal15.9g19.5g7.7g2g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965