Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g481g818kcal96.2g0g33.7g0g
Sipuli (kuorittu)144g39kcal1.9g6.9g0.3g2.5g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g18g162kcal0g0g18g0g
Vesi1803g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 180g52kcal1.8g8.3g0.5g3.2g
Palsternakka 156g99kcal0.8g18.4g0.6g7g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g51kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Peruna, vanha, kuorittu 337g256kcal6.3g52.2g0.7g3.4g
Purjosipuli120g23kcal2.2g2.9g0.2g2.5g
Maustepippuri, annos 1g18g0.5kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6948g3058kcal224.8g207.4g109.6g47.4g
Valittu annoskoko3474g1529kcal112.4g103.7g54.8g23.7g
Annoskoko puolitettuna1737g765kcal56.2g51.9g27.4g11.9g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066